مراحل ثبت تغییرات شرکت

مراحل ثبت تغییرات شرکت

مراحل ثبت تغییرات شرکت

Blog Article

مراحل ثبت تغییرات شرکت



این مقاله به شما امکان می‌دهد تا با مراحل ثبت تغییرات در شرکت‌ها به همراه شرایط و مقررات آن و وظایف هر کدام به وضوح آشنا شوید. همچنین، پاسخ‌هایی به سوالاتی از قبیل انواع تغییرات شرکت، مدارک مورد نیاز برای ثبت صورتجلسه، هزینه‌های مرتبط با ثبت صورتجلسات و نحوه ثبت تغییرات و مراحل آن را خواهید یافت. جزئیات مربوط به مجمع عمومی عادی و فوق العاده، صورتجلسه هیات مدیره و وظایف و اهداف آنها نیز در این مقاله به طور کامل بررسی شده است. منابع این مقاله نیز از منابع معتبر و قابل اعتماد است که به شما این امکان را می‌دهد تا به‌ روزترین و کامل‌ترین اطلاعات را در این زمینه به دست آورید.



استعلام آخرین آگهی تغییرات شرکت ها


به منظور پیگیری ثبت صورت‌جلسه تغییرات شرکت، اعضای شرکت می‌توانند از امکانات سامانه جامع ثبت شرکت‌ها به آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir بهره برده و اقدام به مراجعه نمایند. این سامانه با ارائه خدمات رسمی مرتبط با ثبت شرکت‌ها، امکان پیگیری و استعلام آخرین صورت‌جلسه تغییرات شرکت را فراهم می‌کند. با بهره‌مندی از این سامانه، اعضای شرکت قادرند تا به‌صورت آنلاین و در هر زمانی، اطلاعات مورد نیاز خود را در خصوص صورت‌جلسه تغییرات شرکت به دست آورده و اقدامات لازم را به‌صورت سریع و کارآمد انجام دهند.




سامانه ثبت تغییرات شرکت


به منظور ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت به صورت آنلاین، سامانه ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت توسط سامانه جامع ثبت شرکت ها راه اندازی شده است. افرادی که تمایل به ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات دارند، می‌بایست وارد سایت سامانه شده و با وارد کردن شناسه ملی شرکت و دنبال کردن مراحل ثبت درخواست، طبق دستورالعمل‌های موجود در سامانه، اقدام به ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت نمایند. این روش، به متقاضیان امکان می‌دهد تا به صورت آسان و سریع تغییرات مورد نظر خود را ثبت کرده و از فرآیند زمان‌بر و پیچیده‌ی ثبت تغییرات شرکت به صورت سنتی خودداری نمایند.



انواع رایج تغییرات شرکت کدام هستند؟


بعد از ثبت و تاسیس هر شرکت، اعضای هیات مدیره و سهامداران می‌توانند به صورت اجباری یا اختیاری تصمیم به تغییر یا افزایش یا کاهشی در مقررات شرکت و اساسنامه بگیرند. برای ثبت هر نوع تغییرات، لازم است که جلسه‌ای برگزار و یک صورتجلسه تنظیم شود. تصمیمات گرفته شده در جلسه، توسط سهامداران حاضر صورت می‌گیرد.


 ثبت صورتجلسه مربوطه در اداره ثبت شرکت‌ها و اطلاع رسانی از طریق روزنامه رسمی کشور تکمیل خواهد شد. در ذیل به مواردی که لازم است صورتجلسه تنظیم و در سامانه وارد نمود را شرح داده ایم.




  • انحلال شرکت

  • افزایش و یا کاهش سرمایه شرکت

  • تغییر، افزایش و یا کاهش موضوع فعالیت شرکت

  • تغییر آدرس شرکت در واحد ثبتی مورد نظر و یا در واحد ثبتی دیگر

  • تاسیس شعبه جدید برای شرکت

  • تغییرات در مدیران دارنده امضای مجاز شرکت

  • نقل و انتقال سهام سهامداران و یا شرکاء

  • تغییر و یا اصلاح مواد اساسنامه مصوب شرکت

  • تعیین بازرس و یا بازرسان

  • انتخاب اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره

  • انتخاب سمت اعضای اصلی هیات مدیره

  • و غیره ..


برای ثبت تغییرات شرکت باید تخصص داشته باشیم؟


با توجه به اینکه ثبت تغییرات یکی از موارد حیاتی و تخصصی در امورات ثبتی شرکت‌هاست، ضرورت دارد که به منظور انجام این فرآیند، از مشاوران متخصص و ماهر در این حوزه استفاده شود. همچنین، توصیه می‌شود که این تغییرات توسط کارشناسان ثبتی مجرب و با دقت انجام شود، به‌طوری‌که هزینه‌ها منصفانه باشد. همچنین از دیدگاه حرفه‌ای و تخصصی برخوردار باشد.



مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت


جهت ثبت تغییرات در شرکت، نیاز به تهیه و ارائه مدارک مختلفی است که از جمله آن‌ها می‌توان به صورت جلسه تغییرات، مدارک شناسایی اعضا، مشخصات مدیران شرکت، هزینه روزنامه رسمی کشور، کپی روزنامه رسمی با تغییرات قبلی، آگهی تاسیس شرکت و اساسنامه شرکت اشاره کرد. همچنین، در صورت دستور جلسه برای انحلال شرکت، افزایش یا کاهش سرمایه و یا ادغام شرکت، حضور تمامی شرکا در جلسه الزامی است. همچنین، برای هیات مدیره جدید نیز نیاز به کپی برابر با اصل از مدارک شناسایی می‌باشد.



ثبت تغییرات شرکت از راه برگزاری مجمع عمومی فوق العاده


به منظور ثبت تغییرات شرکت، برگزاری مجمع عمومی فوق العاده یکی از روش‌های مورد استفاده است. این نوع مجمع، قابلیت برگزاری در هر زمانی از سال را داراست و تصمیم‌گیری در شرایط فوق العاده و اضطرار به عهده آن مجمع است. تصمیم‌گیری در خارج از موضوعات عادی شرکت، توسط مجمع عمومی فوق العاده انجام می‌شود و تغییرات در کلیه مواد اساسنامه شرکت با برگزاری این مجمع به ثبت می‌رسد. با رای اکثریت دو سوم آراء و تصویب تغییرات، امکان اعمال تغییرات وجود دارد.



وظایف مجمع عمومی عادی


به عنوان یکی از وظایف مجمع عمومی عادی، ابتدا باید اهداف و خط مشی شرکت را مشخص کرد و در واقع تصمیم گیری در خصوص تمامی امور شرکت را انجام داد. سپس اعضای هیات مدیره و سمت افراد باید انتخاب شوند و بازرسین نیز باید منصوب و وظایف آنها مطابق با اصول ذکر شده در اساسنامه مصوب شرکت تعیین شود. ترازنامه و حساب سود و زیان سالانه شرکت باید تصویب و بررسی شود و سپس به اعضاء و سهامداران اطلاع داده شود.



وظایف و اختیارات هیات مدیره شرکت


ابه منظور تصمیم‌گیری در مورد امور مختلف شرکت، اعضای هیات مدیره ابتدا باید درخواست برگزاری جلسه را اعلام نموده و پس از توافق بر روی زمان مشخص شده، شرکت موظف است زمان برگزاری جلسه را به‌طور هماهنگ اعلام نماید. حضور صاحبان سرمایه در جلسه در زمان مقرر الزامی است و در صورت حضور کلیه صاحبان سرمایه، جلسه به‌صورت رسمی شناخته خواهد شد. در صورت برگزاری جلسه با حضور اکثریت اعضا یا نمایندگان آنها، نیاز به تشریفات آگهی دعوت نخواهد بود. پس از حضور صاحبان سرمایه، تصمیمات گرفته شده به همه صاحبان سهام شرکت اعلام و در صورت‌جلسه‌ای تنظیم و تصویب خواهند شد.



ثبت تغییرات اساسنامه شرکت


به منظور ثبت شعبه شرکت، ضرورت دارد که این موضوع در اساسنامه شرکت مورد قید واقع شود. در صورتی که در زمان تأسیس شرکت، شعبه‌ای وجود نداشته باشد، امکان ایجاد شعبه یا شعبه‌ها توسط مجمع عمومی فوق العاده شرکت وجود دارد. تغییر نام شرکت نیز با رعایت قوانین و مقررات مربوط به تعیین نام و اساسنامه شرکت امکان‌پذیر است. این تغییرات باید با صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت که ضوابط رعایت شده باشد، به ادارۀ ثبت شرکت­ها اعلام شود.


هیأت‌ رئیسه شرکت سهامی خاص


هیأت‌رئیسه یک شرکت سهامی خاص، از طریق انتخاب در مجمع عمومی عادی و یا فوق‌العاده، تشکیل می‌شود. در این مجامع، چهار نفر به‌عنوان اعضای هیئت‌رئیسه انتخاب می‌شوند. که عبارتند از: رئیس مجمع، منشی مجمع، ناظر اول مجمع و ناظر دوم مجمع. مسئولیت این اعضا، اداره مجمع عمومی و تصمیم‌ گیری‌های مربوط به آن است. در این رابطه، منشی مجمع نباید سهام‌دار شرکت باشد. بهتر است که از جمع بازرسان انتخاب گردد.



تمدید شرکت سهامی خاص


با توجه به تغییرات در مدیران و بازرسان شرکت، ضرورت برگزاری مجمع عمومی عادی شرکت به وجود آمده است. برای ثبت این تغییرات، صورتجلسه مربوط به انتخاب مدیران و بازرسان جدید شرکت باید به مراجع ثبت شرکت­ها ارایه گردد. (بند 106 لایحه­ی الحاقی قانون تجارت). همچنین طبق مادۀ 136 لایحه­ی الحاقی قانون تجارت، در صورت انقضاء مدت مأموریت مدیران، آنان تا زمان انتخاب مدیران جدید مسئولیت امور شرکت و اداره آن را به عهده خواهند داشت.



هزینه ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت چه قدراست؟


هزینه ثبت تغییرات شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ذیل به این موارد اشاره کرده ایم:




  • نخستین مورد به نوع صورتجلسه ای که کارشناس تک نیک ثبت مشخص خواهد کرد. بستگی دارد. و اینکه هر صورتجلسه با حضور چند نفر حاضر در جلسه و اینکه چه تعداد تصمیمات لازم مد نظر مجمع عمومی می باشد. ثبت این صورتجلسات در سامانه ثبت شرکت ها را مشخص می کند. که قیمت کل این موارد تا مرحله تاییدیه اداره ثبت و دریافت پیش نویس آگهی تغییرات صورت گرفته بستگی دارد.

  • قیمت انتشار آگهی هر صورتجلسه در روزنامه رسمی کشور

Report this page